Wie zijn de “Makeressen” ?

 

Veerle. Het favoriete materiaal van makeresse Veerle Hoorelbeke is leder omdat het duurzaam is en mooier wordt met de tijd. Haar streefdoel is tassen ontwerpen die sieren door eenvoud en degelijkheid en zo bekoren dat mensen er telkens opnieuw naar grijpen en er jaren plezier aan beleven. Veerle slaagt daar wonderwel in. Dat getuigen de prachtige tassen in haar winkel ‘The Spirit of Bruges’. Voor de Triënale creëerde ze ‘The Astrid bag’ in samenwerking met FSP in Kaapstad. Deze bijzondere tas heeft de warme kleur van cognac en is geïnspireerd op de tas waar Veerle als meisje haar breipriemen in stak.
Laat u verleiden in Stoofstraat 11 voor een originele hoed, een mooie accessoire of een leren tas waar u niet kan van scheiden.
Katrien. De handen van makeresse Katrien Maes zijn al jaren vergroeid met klei. Met passie en betrokkenheid kneedt en boetseert ze figuratieve keramiek met oog voor detail, heel vaak geïnspireerd op het vrouw zijn. Ook de sensuele kant van de vrouw laat deze kunstenares niet buiten beschouwing.
Katrien past voor artistieke avonturen die voor haar kunstmatig aanvoelen en streeft vastberaden en gedreven naar een schoonheid die haar ‘vakvrouwschap’ weerspiegelt.
Grenzen overschrijden is niet haar doel maar ze doet het wel als de artistieke context juist is.
Laat u verleiden en beroeren in Stoofstraat 9 door de kunst van Katrien of een van haar vrienden-kunstenaars of laat u onderdompelen in een van haar fantastische workshops.
Brigitte. Makeresse Brigitte Minne vertelt al haar hele leven verhalen, zowel met woorden als beelden. In Galerie Magiek deelt ze die magie en verwondering. Mensen met gouden handen krijgen er een plek om hun verhaal en creaties voor te stellen: sprookjesachtige juwelen, marionetten, schaduw- en papieren theaters, blikken speelgoed…  Illustrators van boeken stellen er hun werk tentoon. In ateliers delen vak– en boekenmensen hun kennis in master classes en opleidingen voor professionals. Er zijn evengoed betoverende workshops voor mensen die  nooit een pen of penseel in de hand namen. Laat u verleiden in Stoofstraat 7 voor een magisch geschenk, een originele illustratie of een workshop of atelier waarbij u de tijd vergeet.
An De Becker. Makeresse An De Becker tovert met verse producten en dat leidt naar een verrassende en wisselende kaart met heerlijke gerechten die Frans getint zijn.
Na twaalf jaar te hebben gewerkt voor een Parijse chef, roert An ondertussen al tweeëntwintig jaar met passie zelf in de pannen van Malesherbes, haar eigenste restaurant dat haar na aan het hart ligt.
Binnenkort blaast Malesherbes zijn vijfendertig kaarsjes uit en dat wil An niet ongemerkt laten voorbij gaan.
Laat u verleiden in Stoofstraat 5. An tekent er voor een onvergetelijk moment met fijne, Franse keuken in een uniek kader dat naar meer smaakt.