Wat is Makeresse? De werkende vrouw/La femme au boulot

   • Een samenwerking op straatniveau van de ateliers
    • The spirit of Bruges
    • Keramiekatelier Katrien Maes
    • Galerie Magiek
    • en restaurant Malesherbes

“Makeressen” is een nieuw gevormd woord en is een samenvoeging van het mannelijke middeleeuwse woord “Maker”, synoniem van “vakman” en van “tovenaresse”,  het Brugse dialectwoord voor een talentrijke/kundige vrouw. De samenvoeging creëert een  nieuw vrouwelijk equivalent voor het woord “vakman” en “vakmanschap” en omvat “vakvrouw” en “vakvrouwschap” dus Makeresse

De werkende vrouw/La femme au boulot is het samenwerkingsverband tussen de 4 ateliers in de Stoofstraat die in het kader van de triënnale samenwerken.

Passeer gerust even in ons kleinste straatje en geniet van ons vakvrouwschap.

– van een speciaal “Makeressen menu”  bij Ann in het restaurant Malesherbes.
– Of spring even binnen in Galerie Magiek van Brigitte en ontdek de magische wereld van het schrijven en de verbeelding.
– Of spring even binnen bij Katrien en laat je verleiden door haar project Fil(le) Rouge en de opeenvolgende artistieke confrontaties tussen kunstenaars in haar atelier.
– Of spring even binnen bij Veerle en ontdek haar nieuw ontworpen “The Astrid bag” handtas en de vele modieuze accessoires.
– Of….spring gewoon eens binnen.

De rode draad? Is dat het deze zomer grenzeloos wervelt in onze straat!

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten?

Stuur on een mail. Klik hier. We nemen je dan op in onze mailinglijst.

U via mail opgeven om op de hoogte gehouden te worden van onze projecten houdt in dat u akkoord bent dat we uw gegevens bewaren zolang het project duurt. Je kan je keuze altijd wijzigen door ons een mail te sturen met “verwijder”